HOMOLIEFDE – PLEZIER TIJDENS SEKS!

Er circuleren talloze mythen rond het onderwerp seks, ook over homoseks. Maar er bestaat voor seks tussen mannen geen gouden regel, net zo min als voor heteroseksuele seks. Iedereen heeft immers andere voorkeuren. Hier kun je de belangrijke basisbeginselen over seks en anale seks tussen mannen ontdekken, die je kunnen helpen een bevredigende tijd samen te hebben.

Oordeel niet te snel: voor velen is seks tussen mannen synoniem met anale seks, maar homoseksuele gemeenschap kan zoveel meer zijn. Bovendien houdt niet elke homoseksueel van anale seks (terwijl veel heteroseksuelen er daarentegen wel van genieten). Seksuele geaardheid duidt niet op specifieke seksuele voorkeuren. Vraag uw partner altijd eerst wat hij/zij leuk vindt en ga er niet vanuit dat hij/zij hetzelfde leuk vindt als u.

Speel op veilig: Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) worden steeds vaker via de orale route overgedragen. Daarom mogen condooms niet alleen door mannen worden gebruikt voor anale seks. Je kunt het beste condooms in voorraad hebben, dan ben je goed voorbereid.

Wees sexy: Veilige seks is niet alleen een must voor homoliefde. Maar condooms hoeven niet saai te zijn. Probeer het bijvoorbeeld met je mond om te doen, of streel de ballen van je partner met één hand terwijl de andere het condoom omdoet.

Wees zelfverzekerd: penissen variëren in grootte en vorm. Het maakt niet uit of je penis groter of kleiner is, het enige dat telt bij seks is het plezier dat je samen kunt hebben.

Beweer uzelf: als iemand u probeert te overtuigen seks te hebben zonder condoom, zeg dan gewoon, geen condoom, geen seks. Dit geldt voor zowel orale als anale seks. Sexy mannen gebruiken condooms.

Breid uw orale repertoire uit: Ga op uw rug op bed liggen en laat uw hoofd over de rand hangen, dit zal uw keel wijder maken en het gemakkelijker maken om het beste stuk van uw sexpartner op te nemen.

Gebruik glijmiddel: Glijmiddel is een allrounder, ook tijdens homoseksuele gemeenschap. Dit maakt het perfect voor massages en handbevrediging. Het is ook nodig als je anale geslachtsgemeenschap wilt proberen.

Ontdek verschillende technieken: Het feit dat jij iets leuk vindt, betekent niet noodzakelijkerwijs dat je partner het ook leuk zal vinden. Probeer verschillende handmatige en orale technieken  om uw partner tevreden te stellen.

Masturbatie als koppel: Een nog beter idee is om voor elkaar te masturberen. Zo kun je zien wat de ander leuk vindt.

Ken je grenzen: Experimenteren met seks is geweldig, maar alleen zolang het jullie allebei bevalt. Als uw partner iets voorstelt dat u niet leuk vindt, moet u eerlijk tegen hem zijn. Voel je niet verplicht om iets te doen en geef je grenzen aan.  Zoals je kunt zien, zijn er een paar basisprincipes over homoliefde die iedereen zou moeten volgen om van seks een geweldige ervaring te maken. Wees liefdevol met elkaar, wees nieuwsgierig, maar respecteer elkaars grenzen. Wees eerlijk en laat het weten als je geïntimideerd bent. Omdat het alleen goede seks is als je je goed voelt.